Tres mels valencianes, guardonades en els London Honey Awards per l’alta qualitat

De romer i de flor de taronger amb llima o sense, estos productes han quedat premiats després d'una avaluació cega d'un jurat

Millors mels
Les tres mels premiades en l'edició 2024 dels London Honey Awards / London Honey Awards

Tres mels produïdes a la Comunitat Valenciana han rebut sengles medalles d’or en els London Honey Awards, un certamen internacional dedicat a l’altre or líquid. Dos de les quals, de romer i de flor de taronger amb llima, són de l’empresa El Juncal, ubicada a Aiora (Vall de Cofrents). L’altra, únicament de flor de taronger, és obra d’Apiberia, amb instal·lacions entre Fuenterrobes i Camporrobles (Plana d’Utiel-Requena).

Este guardó implica haver rebut una puntuació de 80,5 a 95 punts sobre 100 en un procés d'avaluació a cegues fet per un jurat internacional. Després d'ocultar tot tret identificatori, es valoren numèricament criteris com l'aparença, olor, textura, gust o la sensació que deixa a la boca. En la categoria superior, la platí, només hi ha una mel de tot Espanya: de lavanda i produïda a Tiedra (Valladolid) per l'empresa Setentaynueve.

Ambdós marques han celebrat la decisió dels dotze experts i expertes del jurat en les xarxes socials. Així, en El Juncal s'han mostrat "molt contents i agraïts perquè la mel d'Aiora siga reconeguda en l'àmbit internacional". Apiberia, per la seua part, ha remarcat que este és un "testimoniatge de l'arduós treball i dedicació que posem en cada gota de la nostra mel".

També et pot interessar

stats