Tres barris d'Elx i un d'Alacant, entre els més pobres d'Espanya

El barri més pobre és el de Carrús, a Elx, amb una renda per habitant huit vegades menor que el barri més ric d'Espanya.

Ajuntament d'Elx

D’acord amb una nova estadística dels declarants de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), elaborada per l'Agència Tributària, els districtes Altamira-El Toscar i Carrús-Plaça de Barcelona a Elx figuren entre els deu barris amb menys renda mitjana d’Espanya. 

Segons l'ultima estadística presentada pel Ministeri d'Hisenda, tres dels deu barris més pobres del país, en ciutats de més de 200.000 habitants, es troben a Elx i Alacant. Són els barris de Carrús, el Pla i el Toscar, que amb el districte alacantí de Ciutat Jardí, formen part de la llista de les deu zones més pobres d'Espanya. El més pobre és el de Carrús, amb una renda per habitant d'uns 13.000 euros, huit vegades menys que el barri més ric, el de La Moraleja de Madrid que concentra  una renda de 113.642 euros, un 73% més respecte al segon districte amb major renda disponible mitjana, Vallvidrera-Tibidabo, a Barcelona, que presenta una renda mitjana de 65.700 euros.

València concentra el 2% de la renda

L'estadística reflecteix que un total de 33 grans ciutats espanyoles concentren el 39,7% del total de la renda disponible al país. Encapçala la llista la ciutat de Madrid, amb l’11,5%, a més del doble de distància de Barcelona, amb el 5,6%, i seguida per València, amb el 2%.

També et pot interessar