Els treballadors i les treballadores de Lladró aproven l'ERO

Només una de les empreses del grup, dedicada al comerç i el disseny, hi ha votat en contra.

Els treballadors i les treballadores de Lladró aproven l\'ERO
Els treballadors i les treballadores de Lladró aproven l'ERO

La plantilla de tres de les quatre empreses que formen el grup Lladró ha acceptat l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) acordat la setmana passada entre la direcció i els sindicats. Només Lladró SA, dedicada al comerç i el disseny, hi ha votat en contra, mentre que Porsa, Daisa i Arte y Porcelana hi han votat a favor.

Les negociacions van començar a principi del mes d’abril amb un ERO sobre la taula que afectava 81 persones de les quatre empreses, tot i que finalment l’abast s’ha reduït a 76. Es distribueixen així: 34 a Porsa, 29 a Lladró SA, 8 a Daisa i 5 a Arte y Porcelana. L’emblemàtica firma de porcellana pretén que l’ERO millore la competitivitat de la companyia, mentre que els sindicats viuen amb incertesa la situació generada amb aquest procediment.

En el cas de Porsa i Arte y Porcelana, les negociacions van concloure dijous amb un acord en què primen les jubilacions anticipades: de les 39 eixides esperades entre les dues empreses, quasi el 95% seran finalment prejubilacions voluntàries (persones d’entre 59 i 62 anys). Per a aquests treballadors i treballadores l’ERO contempla una indemnització de 20 dies per any treballat i una compensació extra que afegeix l’empresa durant 24 mensualitats, 12 més de les que l’empresa oferia inicialment.

Pel que fa a Lladró SA i Daisa, la proposta empresarial contemplava una millora en les condicions d’eixida, amb indemnitzacions de 25 dies per any treballat, i també una reducció en el nombre de persones afectades, incloent-hi les prejubilacions voluntàries. No obstant això, les condicions no han convençut la plantilla de Lladró SA, amb menys anys en l'empresa, i els seus treballadores i treballadores hauran de denunciar davant de la justícia quan s'aplique l'ERO.

També et pot interessar

stats