Treballadors dels sector tèxtil de tot Espanya reclamen a Ontinyent millores salarials

La manifestació ha sigut convocada per CCOO i es preveu la presència de 2.000 persones que denuncien sous de "misèria".

Treballadors dels sector tèxtil de tot Espanya reclamen a Ontinyent millores salarials
Treballadors dels sector tèxtil de tot Espanya reclamen a Ontinyent millores salarials

Més de 2.000 treballadors de la indústria tèxtil de tot Espanya han sigut convocats per CCOO a Ontinyent per a exigir un salari mínim de 14.000 euros a l'any. És la principal reivindicació en el conveni que aquest sector demana aquest dimecres en el municipi de la Vall d'Albaida, que acull la convenció anual de la Confederació Europea del Tèxtil i la Confecció (Euratex 2018). 

Des de primera hora del matí estan arribant autobusos amb treballadors d'empreses del sector per a denunciar que no s'ha complit l'Acord Estat per a la Negociació Col·lectiva (AENC) i que els sous en el tèxtil i la confecció "són de misèria". En la manifestació que recorrerà Ontinyent i en la posterior concentració davant La Clariana, el saló d'esdeveniments que acull Euratex 2018, reclamaran posar fi a aquesta situació i que s'òbriga de nou la negociació. 

El sector europeu es reuneix a Espanya per primera vegada

En aquesta trobada, que se celebra per primera vegada a l'estat espanyol, estaran presents representants de les principals patronals europees del sector tèxtil i la confecció de 21 països diferents. En anteriors edicions, aquest sector a escala europeu s'ha reunit a Milà i a Lisboa. 

La Comunitat Valenciana representa el 20% del sector tèxtil espanyol. Un sector que mou 10.371 milions a Espanya i factura 171.000 milions d’euros a Europa.

L'any passat les exportacions de productes tèxtils valencians superaren els 450 milions d'euros.

La indústria tèxtil té 2.300 empreses i dona treball a més 25.000 persones a la Comunitat Valenciana. La història de les comarques centrals, i especialment la de la ciutat d'Ontinyent, no podria entendre's sense aquest sector econòmic. 

Tot i que moltes empreses han desaparegut o han reduït considerablemente les seues dimensions durant els últims anys, han aconseguit sobreviure apostant per la innovació.

També et pot interessar

stats