Els treballadors de Productos Florida, en contra que els contracten com a falsos cooperativistes

Aquesta empresa càrnia d'Almassora els vol recontractar utilitzant una empresa pantalla sense reconéixer-los l'antiguitat.

Protesta del treballadors de Productos Florida, a Almassora, en una imatge d'arxiu
Protesta del treballadors de Productos Florida, a Almassora, en una imatge d'arxiu / Arxiu

Els treballadors de Productos Florida, a Almassora, han secundat la proposta del sindicat perquè no els contracten com a falsos cooperativistes. Ho han fet per una àmplia majoria, amb 145 vots en contra i 19 a favor. Aquesta empresa càrnia vol rescindir el contracte dels treballadors i recontractar-los utilitzant una empresa pantalla sense reconéixer-los l'antiguitat.

Productos Florida és una de les principals companyies agroalimentàries de Castelló, dedicada a criar i comercialitzar carn de pollastre. La Inspecció de Treball ha declarat Productos Florida falsa cooperativa i l'ha obligada a donar d'alta els treballadors, d'ofici en el règim general. 

El sindicat CNT assegura que Servicarne està integrada bàsicament per treballadors contractats com a falsos autònoms. Un fet pel qual ha estat denunciada reiteradament i que ha portat a jornades de vaga en aquesta empresa. El que reclamen els treballadors de l'escorxador és que els contracten directament, i anuncien noves mobilitzacions, si l'empresa no els regularitza la situació laboral.

La votació del preacord, segons el sindicat CNT, la van fer la vespra que el Ministeri de Treball descatalogara Servicarne per a operar en el sector carni com a cooperativa. Un fet que el delegat sindicat de la CNT, Antonio Ruiz, ha qualificat d'estratègia per a fer veure als treballadors que, si no ho accepten, "no quedarà més remei que acomiadar-los".

També et pot interessar

stats