Els treballadors d’ArcelorMittal protesten per l’aplicació de l’ERTO

Els despatxaments temporals afectaran 350 treballadors dels 750 que té la factoria valenciana.

Sergio Villalba, membre de la Secció Sindical de CCOO ArcelorMittal Sagunt, critica l’ERTO de l’empresa valenciana.
Sergio Villalba, membre de la Secció Sindical de CCOO ArcelorMittal Sagunt, critica l’ERTO de l’empresa valenciana.

La plantilla de la factoria que la multinacional ArcelorMittal té a Sagunt, la capital del Camp de Morvedre, es mobilitza per l’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) previst per la direcció de la companyia que estarà vigent entre gener i març a totes les plantes que té a Espanya.

A la una del migdia, els empleats de Sagunt s’han concentrat en protesta per un ERTO que l’empresa aplicarà a 350 treballadors dels 750 que té la factoria valenciana i 2.500 a tot Espanya. A més, el comité d’empresa de la factoria valenciana ha interposat una denúncia en la Inspecció de Treball perquè l’empresa metal·lúrgica es nega a donar explicacions i els detalls del procés.

En aquest sentit, Sergio Villalba, membre de la Secció Sindical de CCOO ArcelorMittal Sagunt, assenyala que “l’empresa pretén aplicar aquests dies d’ERTO i que les instal·lacions estan en marxa, pel que l’únic que es justifica són motius econòmics i de control de costos”.

Aquest dimarts comença l'ERTO que s'allargarà fins el març i que s'alicarà durant 7 dies. En concret, a Sagunt seran els dies 22 i 23 de gener, 1 i 15 de febrer, i els dies 1, 15 i 29 de març.

També et pot interessar

stats