Els treballadors d'Aena anuncien vaga durant les festes de Nadal

Reclamen que la recuperació de la productivitat als aeroports també beneficie els treballadors i no sols els accionistes privats

Aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández
Aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández / RAÚL URBINA

CCOO ha manifestat "indignació" per la "falta de resposta" de les empreses del grup Aena per a la recuperació de la productivitat. Davant d’aquesta situació, han anunciat una vaga per a Nadal i el primer trimestre del 2023, Setmana Santa inclosa. A la Comunitat Valenciana aquesta convocatòria afectaria els aeroports de Manises i d’Alacant, operats per Aena.

"El trànsit aeri ha recuperat nivells del 2019, any rècord, i en alguns aeroports els ha superat; el repartiment de dividends als accionistes privats també està autoritzat i els treballadors del grup Aena exigim, per tant, la recuperació del que ens correspon", han insistit des del sindicat.

En aquest punt, CCOO ha assenyalat que, "a pesar de les bones paraules de les empreses i el Ministeri de Transports, el retard per arribar a un acord està produint molta intranquil·litat als treballadors i als sindicats presents a la taula de negociació".

El sindicat recorda que aquesta vaga ja estava prevista per al pont de desembre, però que no s’ha posat en marxa encara "per la paraula del mateix Ministeri per a solucionar el problema, que continua sense fer-se". I ha insistit que no permetran que aquest problema seguisca sense resposta i ha anunciat que registraran, per a la setmana que ve, una convocatòria de vaga per a les festes de Nadal i els primers mesos del 2023 si el "conflicte" no es resol.

També et pot interessar

stats