Els treballadors del banc Sabadell es concentren en contra de l'ERO

L'expedient de regulació que planteja l'entitat preveu despatxar 1.936 persones, 375 a la Comunitat Valenciana

Una persona penja una pancarta en la façana del banc Sabadell a València
Una persona penja una pancarta en la façana del Banc Sabadell a València / Efe

Els treballadors del Banc Sabadell s'han concentrat aquest dijous a huit ciutats espanyoles, entre elles València i Alacant en contra de l'ERO que preveu despatxar 1.936 persones, 375 a la Comunitat Valenciana on podrien tancar 79 oficines. Els sindicats consideren innecessaris els acomiadaments, perquè l'entitat ha obtingut beneficis. A més, qualifiquen l'oferta de l'empresa d'insultant, en comparació amb els expedients de regulació d'ocupació d'altres bancs.

La direcció de Banc Sabadell ha proposat als sindicats prejubilacions entre els 56 i els 62 anys i baixes incentivades a partir de 50 anys durant la segona reunió de la taula negociadora del període formal de l'expedient de regulació d'ocupació, que afectarà uns 1.900 empleats.

Des d'UGT han lamentat les "pírriques condicions" que ha proposat la direcció del banc i les han qualificades de "insult" als empleats, que han aconseguit un creixement d'un 50% del Sabadell en el primer semestre d'enguany.

Per a aquest sindicat, la negociació ha de partir de la premissa de la voluntarietat i que l'ajust no siga forçós, una posició compartida per CCOO, que també reclama mesures alternatives com a jubilacions anticipades, baixes incentivades, internalització de treballs que es fan en l'exterior, possibles excedències incentivades i teletreball.

En la Comunitat Valenciana, l'ERO de Sabadell afectarà 237 empleats a Alacant, 111 a València i 27 a Castelló i preveu el tancament del 30% de les oficines, 79 sucursals de les 263 actuals.

Els sindicats assenyalen que tot i ser 1.936 les persones afectades per l'ERO, és tota la plantilla (més de 13.000 persones) la que resultarà afectada per les mesures que el banc pretén imposar, com la mobilitat geogràfica "si no els parem els peus", segons CCOO. Les protestes anunciades pels sindicats es repetiran dimarts que ve.

També et pot interessar