Treball regularitza la situació de 32.067 falsos autònoms

La ministra Valerio planteja regular la situació laboral en les plataformes tecnològiques i elaborar un nou estatut dels treballadors.

VÍDEO | Treball regularitza la situació de 32.067 falsos autònoms

El Pla Director per un Treball Digne 2018-2020 ha permés regularitzar 32.067 falsos autònoms i convertir 173.957 contractes temporals irregulars en indefinits, segons les dades presentades per la ministra de Treball en funcions, Magdalena Valerio, que ha anunciat nous plans de xoc contra el frau. 

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Valerio ha detallat que aquest mes es reeditaran els dos plans de lluita contra el frau en la contractació, amb l'enviament de 85.000 cartes, un 4% més que l'any passat, a empreses amb indicis d'incórrer en il·legalitats que afecten 238.015 treballadors.

Valerio ha fet balanç del pla director, que estarà vigent fins a 2020, i ha informat que han aflorat 126.751 ocupacions irregulars i que s'ha elevat en 1.100 milions la recaptació en quotes de la Seguretat Social. Respecte a l'any passat, els resultats han crescut un 85% en el cas de les conversions de contractes temporals fraudulents en indefinits; la detecció de contractes irregulars ha augmentat un 44%; i les conversions de contractes parcials en indefinits, un 58%. 

Regular la situació dels treballadors de plataformes digitals

Valerio ha plantejat la conveniència de regular per llei la situació laboral dels treballadors de plataformes tecnològiques, després que diverses sentències hagen dictaminat que els repartidors o 'riders' treballaven com a falsos autònoms. La ministra ha emmarcat el possible canvi normatiu en la intenció del govern espanyol d'elaborar un nou estatut dels treballadors i derogar els aspectes més lesius de la reforma laboral de 2012, que segueixen "damunt de la taula" en no haver tirat avant en l'anterior legislatura. 

D'altra banda, ha assegurat que "un dels primers temes" que afrontarà el nou executiu després de la investidura serà reunir el Pacte de Toledo i la taula de diàleg social per a abordar la necessària reforma del sistema de pensions, que garantisca el poder adquisitiu i la sostenibilitat financera.

També et pot interessar