Transports trau a informació pública el pla d'acció contra el soroll de l'aeroport de València

S'estudien millores operacionals amb les trajectòries dels avions i l'altura dels sobrevols i s'analitzaran mecanismes per a incentivar la substitució de les aeronaus més sorolloses

L'aeroport de València
L'aeroport de València / Arxiu

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible sotmet a informació pública el pla d'acció contra el soroll (PAR) de l'aeroport de València, que defineix mesures concretes per a la mitigació de la contaminació acústica i la generació de millores en la població més pròxima al recinte aeroportuari. 

Este pla es publicarà en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) els pròxims dies.

Les mesures s'agrupen, principalment, en tres línies d'actuació: reduir el soroll en origen, promoure la implantació o modificació de procediments operatius que mitiguen l'afectació acústica i contribuir a una gestió d'usos del sòl de l'entorn aeroportuari compatible amb l'activitat aeronàutica.

El PAR de l'aeroport de València correspon al Mapa Estratègic del Soroll Fase IV, aprovat el desembre del 2022. Constitueix un full de ruta amb actuacions definides i un calendari d'actuació per a la seua implantació després de dur a terme l'anàlisi i diagnòstic de la situació.

La directiva europea 2002/49/CE estableix estos plans per a zones d'aglomeracions i grans infraestructures, entre elles, els aeroports amb més de 50.000 operacions.

També et pot interessar

stats