Les obres de construcció de la terminal nord del port de València començaran després de l’estiu

El ministre Puente ha assegurat que es tracta d’un projecte clau per al sistema portuari espanyol

Figuració de l'ampliació nord del port de València
Figuració de l'ampliació nord del port de València / À Punt
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 de juny 2024 - 17:31 Actualitzat: 21 de juny 2024 - 10:42

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha anunciat que les obres de construcció de la terminal nord del port de València “estan a punt de començar” i la previsió és que ho facen després de l’estiu. Així ho ha avançat el dirigent este dijous durant l'Assemblea General 2024 de l'Associació de Naviliers Espanyols (Anave), on ha valorat que es tracta d’un projecte molt important per al sistema portuari espanyol. 

L'autorització per a l'ampliació nord va ser anunciada el 14 de desembre del 2023 per Puente després d'una visita a les instal·lacions portuàries. El dia 22 del mateix mes el Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària va aprovar el plec que contempla les condicions juridicoeconòmiques per a licitar la nova terminal per un pressupost base de 660 milions d'euros (IVA inclòs).

La terminal automatitzada tindrà capacitat per a cinc milions de TEU —unitat de mesura que s’usa per al comerç exterior— i serà construïda i gestionada per MSC, que va estimar en 2.000 milions d'euros el cost total després de l'actualització de preus, dels quals 660 milions corresponen a l'Autoritat Portuària de València (APV).

Així, l'APV s'encarregarà de construir la infraestructura bàsica —dragatge, moll i reblit consolidat—, mentre que la companyia TIL, de la naviliera MSC, invertirà en la superestructura, instal·lacions i material mòbil.

La Comissió Ciutat-Port va sol·licitar la suspensió d'estes obres, una petició que el 12 de març va rebutjar el TSJCV perquè va considerar que no s'havien argumentat els perjuís per a l'interés general que ocasionaria l'acte administratiu contra el qual es recorria. El tribunal va comunicar que els arguments presentats estaven relacionats amb les obres, que no depenen de la decisió contra la qual s'havia recorregut, sinó d'un projecte que és objecte d'un altre procediment i a instàncies d'un recurrent diferent.

També et pot interessar

stats