El trànsit de trens de mercaderies al port de València es duplicarà els pròxims cinc anys

El 8% dels contenidors del port ja es transporten per ferrocarril i el 9% dels nous cotxes arriben per via ferroviària.

Cada vegada són més els contenidors que apleguen al port de València amb transport ferroviari
Cada vegada són més els contenidors que apleguen al port de València amb transport ferroviari

El port de València duplicarà el trànsit de trens de mercaderies en els pròxims cinc anys, atés que gestionarà una infraestructura específica de deu empreses ferroviàries autoritzades per a prestar aquest servei al port. D’aquesta manera, es reduirà la contaminació i es fa un pas avant en la protecció del medi ambient, segons ha explicat el director d'explotació de l'Autoritat Portuària de València, Néstor Martínez, en l’acte de celebració de l’eixida del tren que fa mil des que l’Autoritat Portuària va començar a gestionar el trànsit ferroviari al juliol.

"L'autoritat portuària va fer una aposta decidida pel ferrocarril per diverses raons: per la versatilitat i per la reducció de contaminació que suposa davant el transport per carretera", ha assenyalat Néstor Martínez.

Liberalització del transport

El director d’explotació de l’Autoritat Portuària de València ha apuntat que es tracta “d’un procés que s’ha desenvolupat en els últims anys per a facilitar la liberalització del transport de mercaderies: la gestió per part de les autoritats portuàries de la infraestructura ferroviària".

En aquest moment, al port de València el 8% dels contenidors que es mouen per a la importació i l’exportació ho fan per ferrocarril, i el 9% dels automòbils nous d'exportació arriben al port a través de les vies de Valladolid o per la via Sagunt-Terol, recentment oberta.

L’aposta decidida pel transport ferroviari "ha suposat que en els últims anys s’haja duplicat el trànsit de mercaderies al port de València i que en aquest moment tinguem 10 empreses ferroviàries per a la prestació de servei del port”, ha concretat el director d'explotació de l'Autoritat Portuària de València.

També et pot interessar

stats