Torna la febra per la compra d’or

La guerra d'Ucraïna ha fet que la Xina i els països emergents alimenten les reserves del metall daurat

Torna la febra per la compra d’or / À Punt NTC

Feia deu anys que no hi havia tant d'interés per comprar or. La guerra d'Ucraïna ha fet que la Xina i els països emergents alimenten les reserves del metall daurat. A peu de carrer, cada vegada més gent veu en l'or una inversió segura. 

La demanda mundial d'or es va incrementar un 18% l'any passat, el nivell més alt des del 2011. "Els països occidentals han tirat mà als actius en dòlars que estaven fora de Rússia. Ara, tant el govern de Putin com la Xina estan comprant or per a no dependre dels dòlars", explica el professor de l’escola d’empresaris EDEM, Felipe Sánchez 

Fora del context macroeconòmic, les botigues de compra i venda també noten que la incertesa atrau la gent del carrer. El CEO de QuickGold, Rodrigo Fernández, assegura que els ciutadans estan invertint entre 10 grams i 20 grams, que tenen un valor entre 500 i 3.000 euros. 

L'or és molt diferent d'altres formes d'inversió, com ara les criptomonedes, ja que no comporta riscos, però tampoc dona rendibilitat. "L’or no genera rendiment i, si en tens una gran quantitat, segurament ho tindràs en un banc o caixa forta i això també comporta un cost", afirma Sánchez.

També et pot interessar

stats