La tomaca més ràpida del món: en dues hores, de l'horta a la cistella de la compra

Mercavalència consciencia amb una divertida campanya de la importància del consum de productes locals i de temporada comercialitzats en canals curts

Presentació de la tomaca més ràpida del món
Presentació de la tomaca més ràpida del món / Mercavalència

A les 5:38 hores, des d'un hort del Perelló ix la tomaca més ràpida del món, que de mans del mateix agricultor que la va collir es transporta per a vendre-la a Mercavalència.

Abans de les set del matí, una fruitera d'un mercat municipal de València compra la tomaca i la porta fins al seu lloc. A les 7:30 h obri i no passen ni deu minuts quan un jove la posa en la cistella de la compra.

"Tot un rècord del món: dues hores, aquest és el temps que tarda un producte de la nostra horta periurbana a arribar al consumidor." Amb aquesta divertida campanya, Mercavalència busca conscienciar de la importància del consum de productes locals i de temporada comercialitzats en canals curts.

"Millor qualitat de productes, més frescor, millor preu i, sobretot, preus justos per als nostres agricultors i dinamització de l'economia local. Pocs sistemes alimentaris compleixen totes aquestes premisses, a València és possible", defensa el centre agroalimentari.

El seu objectiu és informar els consumidors sobre el poder que exerceixen en cada compra, que s'incrementa en el sector de l'alimentació. La campanya, presentada aquest dimecres, es basa en un vídeo en el qual es descriu aquesta simpàtica gesta de la tomaca més ràpida del món.

També et pot interessar

stats