Thermomix contra Lidl, comença el juí pel robot de cuina

El propietari del conegut robot demanda la cadena de supermercats per importar i comercialitzar un producte que considera que viola la seua patent.

Thermomix contra Lidl, comença el juí pel robot de cuina
Thermomix contra Lidl, comença el juí pel robot de cuina

Pols judicial entre dos empreses alemanyes en un jutjat de Barcelona. El grup Vorwerk & Co. Interholding GMBH, propietari de Thermomix, porta a partir d'aquest dimarts a juí Lidl Supermercados SAU per la importació i comercialització a Espanya del robot de cuina denominat Monsieur Cuisine Connect, amb la marca Silvercrest. Aquest producte es va convertir en un èxit de vendes. El propietari de Thermomix considera que s'ha produït una violació de la seua patent i demana una indemnització de danys i perjuís del 10% sobre l’import brut de la xifra de ventes del producte presumptament infractor. El juí ha començat aquest dimarts al jutjat mercantil número 5 de Barcelona, a la Ciutat de la Justícia, i està previst que dure fins el pròxim dijous.

Lidl comercialitza a Espanya el robot de cuina Monsieur Cuisine Connect i nega que el seu producte infringisca la patent mencionada. La cadena de supermercats, de fet, dirigeix alhora una demanda contra Vorwerk i sol·licita la declaració de nul·litat de la patent EP 898 per falta de novetat, per falta d’activitat inventiva i per addicció de matèria.

A diferència de la Thermomix de Vorwek, el preu de la qual supera els 1.000 euros, la de Lidl va eixir al mercat per un valor quasi tres vegades menor, uns 360 euros, però amb especificacions semblants, la qual cosa ha fet que se n'exhaurisquen les seues existències en poques hores cada vegada que s'ha posat a la venda.

També et pot interessar

stats