El tèxtil valencià copa la fira Heimtextil de Frankfurt amb vora seixanta expositors

És l’esdeveniment més important del món del sector dedicat a la llar

Fira Heimtextil de Frankfurt / À Punt NTC

El tèxtil valencià lidera la presència espanyola en la fira Heimtextil de Frankfurt, la cita tèxtil de la llar més important del món, amb 59 expositors que representen el 62% de la presència espanyola. La Vall d'Albaida és la comarca amb més representació amb 28 empreses i Ontinyent lidera aquest rànquing amb quinze expositors.

Fins a aquest divendres, la fira és el millor aparador per a mostrar les novetats d'un sector que genera més de 2.200 milions d'euros a la Comunitat Valenciana, dels quals més de 1.100 milions provenen d'exportacions. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha visitat els expositors i ha anunciat un enduriment de les mesures del Consell contra la competència deslleial en aquest sector. 

Però més enllà del vessant polític, a la fira, les protagonistes són les teles fetes amb fibres vegetals, les últimes tendències en moda tèxtil sostenible i la tecnologia més moderna per a produir teixits. Pepe Serna, president de l’Associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana, assenyala que la fira és una gran oportunitat per a mostrar el nivell de qualitat i exigència dels productes valencians. A més, serveix per a traure profit a la inversió que es fa cada any en nous productes i catàlegs, ja que, segons ell, la nostra indústria tèxtil pot competir perquè inverteix molt.

Però el sector del tèxtil valencià no vol competir en preus, sinó en qualitat, i això comporta un esforç econòmic d'innovació i també d'adaptació a un mercat cada vegada més exigent, com l'europeu. En aquest sentit, Manuel Revert, responsable de l’empresa Manuel Revert y Cía, ha destacat el “gran esforç” que estan fent les empreses espanyoles i valencianes per a adaptar-se a les exigències de la Comunitat Econòmica Europea. 

També et pot interessar

stats