Teresa Ribera reitera l'"immens error" de qualificar com a verda l'energia nuclear

La ministra ha destacat que es tracta d'un pas "polèmic" que només confon tercers països i l'opinió pública

La Comissió Europea considerà com a verda l'energia nuclear i el gas natural
La Comissió Europea considerà com a verda l'energia nuclear i el gas natural

La vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha posat l'accent en l'"immens error" comés per la Comissió Europea (CE) de qualificar com a verda l'energia nuclear i el gas natural, cosa que, a parer seu, no té sentit i confon els inversors i l'opinió pública.

Així ho ha manifestat Ribera aquest dimecres durant la seua intervenció en el ple del Congrés i en resposta a una pregunta del diputat Iñaki Ruiz de Pinedo, de Bildu, en la qual ha interrogat la ministra sobre si el govern comparteix la decisió de la CE de considerar l'energia nuclear com a verda.

"En aquest govern hem sigut 'clars i rotunds' respecte a la decisió de la taxonomia verda", ha asseverat Ribera, que ha destacat la posició governamental d'atraure més energies renovables, eficiència i hidrogen verd, és a dir, fonts energètiques que afavorisquen de veritat la descarbonització.

La ministra ha subratllat que s'envien senyals erronis per a la transició energètica en el conjunt de la Unió Europea, perquè independentment que puguen continuar escometent-se inversions en l'una o l'altra, no són energies verdes ni sostenibles.

També et pot interessar

stats