Dos terços de l'empresariat valencià espera augmentar la facturació en 2021

A partir de 2022 confien a recuperar els ingressos anteriors a la Covid-19.

Treballadors a una empresa valenciana
Treballadors a una empresa valenciana / À Punt NTC

Un 66% dels empresaris i empresàries valencianes espera augmentar la facturació enguany, dins de la millora general de l'economia valenciana. A més, un 55% creu que no serà fins a 2022 o en anys posteriors quan recuperaran la facturació que tenien abans de la pandèmia. Són dades del l'informe Perspectivas España 2021: Comunidad Valenciana, elaborat per la consultora KPMG en col·laboració amb LA CEOE. L'enquesta la van fer entre novembre de 2020 i gener d'enguany.

Els empresaris i empresàries que pensen en positiu són majoria

Són majoria els enquestats que aposten perquè l'economia millorarà en els pròxims 12 mesos, tant a nivell estatal (45%) com autonòmic (43%). Però hi ha un 38% que creu que l'economia de la Comunitat Valenciana es mantindrà igual. Només el 18% considera que anirà a pitjor.

Respecte a la facturació, un 37% de les persones enquestades espera que augmente per damunt del 5%. Pel que fa a la inversió, un 46% pensa que la incrementarà respecte a 2020, enfront del 25%, que la mantindrà i el 29%, que la reduirà.

Un 41% planeja augmentar la plantilla al 2021

El 41% dels empresaris valencians planeja augmentar la plantilla al llarg d'aquest any, enfront del 29% de la mitjana espanyola. El 33% la mantindrà i el 27% assegura que es reduirà.

Per a garantir la supervivència de les companyies en aquest període de Covid, més de la meitat dels enquestats (52%) han fet alguna reestructuració operativa en els últims dotze mesos i un terç (35%) ha recorregut al refinançament.

De cara al 2022, ja amb la mirada posada en el mitjà i llarg termini, malgrat que la reestructuració operativa continua tenint un pes important (37%), pren força l'aposta per les aliances i negocis en comú (35%) i la desinversió de negocis fora de l'activitat principal o participades (24%).

Donen importància especial al finançament europeu

L'informe reflecteix que el finançament europeu del pla per a la recuperació tindrà una importància especial. El 27% l'inclou en els plans per als pròxims 12 mesos, xifra que ascendeix al 40% quan els pregunten si els agradaria optar a aquests fons.

Per a la majoria (73%) la digitalització és clau en la nova situació, seguida de la gestió de persones (65%) i l'adaptació als canvis d'hàbits dels consumidors i les noves normatives (totes dues amb un 44%). A més, les eines tecnològiques coparan les inversions previstes per a enguany (68%), juntament amb la R+D (42%).

Sobre quines mesures reclamen al govern autonòmic, huit de cada deu empreses valencianes demanen la millora de l'eficiència de la despesa pública, a distància de la resta de mesures proposades. En segon lloc, se situa la disminució de la pressió fiscal (48%), seguida dels avantatges fiscals a la innovació (37%) i la simplificació administrativa (35%).

També et pot interessar

stats