Si tens menys de trenta anys, ja pots demanar la rebaixa del 90% per a viatjar en bus, tren i interraïl a l’estiu

Cal registrar-se en la web del Ministeri de Transports almenys 24 hores abans d’adquirir els bitllets i tindre residència legal a Espanya

Tren Avant de Renfe en una imatge d'arxiu
Tren Avant de Renfe, en una imatge d'arxiu / Shutterstock

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha obert aquest dijous el termini per a demanar el descompte fins al 90% per a viatjar aquest estiu en bus, tren i interraïl per a joves de 18 a 30 anys, ambdós inclosos. 

Qui hi pot accedir? 

Es poden acollir a aquesta ajuda els i les joves espanyols o d’algun país de la Unió Europea amb residència legal a Espanya, nascuts entre el 1993 i el 2005.

Com es demana el descompte?

  • Cal registrar-se en el web que el Mitma ha habilitat per a l’ocasió almenys 24 hores abans d'adquirir el primer bitllet.
  • El registre es pot fer a través de certificats electrònics qualificats, com el sistema Cl@ve, o mitjançant el DNI o el NIE.
  • El sistema generarà un codi —compost pel número de DNI o el NIE i un conjunt de caràcters— que s'enviarà al telèfon mòbil o al correu electrònic. El codi és vàlid per a tot el període i tots els mitjans de transport inclosos.
  • Els títols amb descompte es podran comprar quan les empreses ultimen els canvis tecnològics necessaris.

On s’aplica la bonificació?

Els descomptes s’aplicaran sobre el preu dels bitllets senzills o d'anada i tornada per a viatjar entre el 15 de juny i el 15 de setembre del 2023.

  • Renfe Viatgers aplicarà un descompte del 50% sobre el preu comercial dels passes interraïl (Global Flexible d’interraïl de deu dies en dos mesos) que s'adquirisquen a través del seu web.
  • També s'aplicarà un 90% de descompte sobre el preu del bitllet senzill i el d'anada i tornada en els serveis de transport ferroviari de viatgers de mitjana distància, incloent-hi els serveis de proximitat, prestats sobre la xarxa convencional i la xarxa d'ample mètric.
  • A més, Renfe aplicarà un descompte del 50% en el preu dels bitllets senzills i els d'anada i tornada dels serveis Avant.
  • Quant al transport per carretera, s'aplicarà un descompte del 90% per a serveis d'autobús regular de competència estatal.

Condicions i sancions per usos indeguts

Les resolucions del Ministeri arrepleguen una sèrie de condicions per a evitar l'ús inadequat dels bitllets amb descompte, incloent-hi la possibilitat de sancions.

Es podrà retirar el codi de registre a les persones beneficiàries que acumulen més de sis usos indeguts detectats, en qualsevol dels tipus de transport en què s’apliquen els descomptes. 

Per a això s’elaborarà un registre amb els bitllets utilitzats de manera indeguda identificant la persona beneficiària. Si s’arriba als sis usos indeguts, se li retirarà el codi a la persona infractora, que no podrà tornar a registrar-se per a beneficiar-se d'aquesta mesura.

També et pot interessar

stats