Les tendes tornen a obrir les portes

Alcen la persiana les de menys de 400 metres amb l'aforament reduït al 30% i garantint una distància de dos metres entre clients.

Interior d'una botiga
Interior d'una botiga / À Punt NTC

Amb l'entrada a la fase 1 de tota la Comunitat Valenciana, i després de més de dos mesos, el xicotet comerç fa un pas avant cap a la normalitat: aquest dilluns ja poden tornar a obrir les botigues que tenen menys de 400 metres sense necessitat de demanar cita prèvia. També ho poden fer les que siguen més grans, però, això sí, han de delimitar la superfície comercial a aquests 400 metres.

No obstant això, s'han de complir algunes mesures de seguretat: l'aforament es redueix al 30 per cent i s'ha de garantir una distància mínima de dos metres entre clients. En cas que no es puga complir aquesta condició, només podrà entrar un client a la botiga.

A més, hi ha protocols específics depenent del tipus de botiga. Així, en tendes de roba, per exemple, si un client o clienta no vol una peça que s'ha provat, aquesta s'ha de desinfectar a 80 graus. D'altra banda, en els establiments de venda de serveis, es prohibeix tocar res i inclús es desinfectaran els diners.

Una altra de les novetats és que finalment les tendes físiques també podran fer rebaixes. En un primer moment, el govern espanyol les havia prohibides i només les permetia en comerços en línia, però a causa de les crítiques del sector, ha rectificat i també les permetrà, tot i que sempre acompanyades de mesures que eviten les aglomeracions.

Pel que fa als centres comercials, aquests continuaran tancats fins a la fase 2. Així, en aquest punt de la desescalada només podran obrir les botigues d'aquests centres que tinguen accés des del carrer.

També et pot interessar