Telefónica pretén acomiadar 5.100 treballadors a Espanya, 343 d’ells a la Comunitat Valenciana

Vora el 60% de la plantilla afectada per aquest ajust laboral es concentra a Madrid, Catalunya i Andalusia 

Façana de Telefónica
Façana de Telefónica / Ricardo Rubio (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 de desembre 2023 - 12:50 Actualitzat: 04 de desembre 2023 - 18:27

Telefónica i els sindicats han constituït aquest dilluns les taules de negociació dels expedients de regulació d'ocupació que afectaran les tres principals filials de la companyia a Espanya, per a les quals l'empresa ha proposat un total de 5.124 baixes fins al 2026, segons han informat fonts sindicals. Del total dels acomiadaments, més de la meitat es concentren a Madrid, Catalunya i Andalusia (59,48% en conjunt) i a continuació se situa la Comunitat Valenciana, amb 343 empleats, que suposa el 6,69% del total.

Els expedients de regulació d'ocupació que afectaran les tres principals filials de Telefónica a Espanya (Telefónica de España, Móviles i Soluciones) En concret, l'empresa ha traslladat als sindicats que l'"excedent funcional" és de 81 treballadors en Telefónica Soluciones, de 958 en Telefónica Móviles i de 4.085 en Telefónica de España.

En aquest context, Telefónica ha vinculat la voluntarietat de l'acomiadament col·lectiu al fet que s'obtinguen les xifres desitjades per l'empresa, tot i que aquestes podran anar variant al llarg del procés de negociació. "L'empresa indica que si amb la voluntarietat no s'aconsegueixen les xifres d'eixides que volen, doncs... que ja veurem", ha assenyalat  un portaveu de Sumados-Fetico, que també ha explicat que Telefónica ha justificat la necessitat d'aquest acomiadament col·lectiu per "causes organitzatives".

En eixe sentit, CCOO ha indicat en un comunicat que en el marc de les converses de l’ERO també s'abordaran altres qüestions com la universalitat d'aquest, a més de les condicions econòmiques i socials i que s'enllace amb la jubilació.

"L'empresa planteja un 'excedent funcional' ocasionat pels canvis tecnològics, per necessitats de mercat i per altres causes que estan recollides en la preceptiva memòria que justificarà la seua decisió i que analitzarem minuciosament", ha afegit CCOO. Telefónica ha remarcat que els ERO serviran per a adequar les filials a “el procés de transformació i adaptació exigent que requereix la nova era digital".

També et pot interessar

stats