Teixits fets de blat i panís o una impressora que fa sabates: arriba la 51 edició de Futurmoda

La fira, que acull la Institució Firal d'Alacant, se centra en la innovació en la maquinària i la sostenibilitat

Futurmoda

Una nova edició de Futurmoda, la Fira Internacional de la Indústria Auxiliar del Calcer, ha obert les portes aquest dimecres al recinte ferial IFA d’Elx (Baix Vinalopó), protagonitzada per la innovació en la maquinària i la sostenibilitat dels materials. En aquesta edició 230 expositors de 326 firmes diferents, el 30% estrangeres, venen a mostrar les seues propostes per la primavera-estiu del 2025 en més de 12.000 metres quadrats plens de propostes, nous materials i, sobretot, idees per inspirar aquells que dissenyaran les sabates d’ací a dues temporades. 

Ernest Chanquet és un expositor, i pensa que és molt important tot l’esforç que s’està fent per a desenvolupar material reciclat, segons ha indicat en declaracions a À Punt. Als estands hi ha nous materials per a fer soles, nou teixits, i pells i propostes d'allò més innovadores. Com la marca il·licitana Poveda Tèxtil, que ha començat a fabricar amb residus de poda de palmeres en veure que es llançaven a la brossa. 

I és que la carrera per la sostenibilitat és fonamental en Futurmoda. Els dissenyadors interessants a utilitzar materials ecològics i sostenibles poden passar per l’estand Futurmoda Green Planet per a conéixer les innovacions responsables amb el medi ambient que presenten els fabricants en aquesta nova edició.  L’empresa José Gisbert SL, per exemple, només usa teixits sostenibles, segons explica l'administradora Beatriz Gisbert. I en aquesta edició mostren com han introduït un teixit fet amb cultius de blat i de panís. 

Futurmoda té dues edicions anuals, al març i a l'octubre. En aquesta primera de 2024, també es presenten les innovacions tecnològiques en la maquinària. Com una impressora desenvolupada per l’empresa Imprimo Digital Printers, que és l’única al món capaç d’imprimir calçat ja acabat, segons explica David López. 

Aquesta 51 edició de la fira estarà oberta al públic durant aquest dimecres i demà dijous. 

També et pot interessar

stats