El taxi valencià recupera l'activitat de prepandèmia

El sector del transport recupera a poc a poc la normalitat mentre continua el conflicte amb els VTC

El taxi recupera l'activitat, especialment els caps de setmana / À Punt NTC

El sector del taxi recupera l'activitat de prepandèmia. Així ho assegura a À Punt NTC, el president de la Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana, Fernando del Molino, el qual remarca que “la faena ha tornat i també ho han fet tots els concerts i esdeveniments que s’havien ajornat a causa de la pandèmia”. Aquest mes s'ha reforçat el servei de dijous a diumenge a la nit, que és quan més demanda n'hi ha, i, així i tot, hi ha moments en què no donen l'abast. 

“Quan hi ha esdeveniments de 60.000 persones, és impossible”, apunta del Molino, “entre setmana sobren taxis, però, en canvi, els caps de setmana i en horari nocturn hem eixit tots els taxis disponibles”. 

Però aquestes bones perspectives contrasten amb una nova batalla amb els VTC, que demanen una pròrroga del decret que els permet fer faena a ciutats com València i Alacant. “El decret Ábalos està a punt d’acabar i necessitem que l’assumpte es resolga” declara el president de l’Associació Professional de Mobilitat a la Comunitat Valenciana, Ricardo González. “Nosaltres amb la moratòria estaríem encantats”, sentència.

Al nostre territori la plataforma Cabify opera amb 800 cotxes i 1600 conductors. Ara és la Generalitat, i cadascuna de les autonomies, les que han de regular aquest servei. ”Els usuaris de València i Alacant aposten per una convivència positiva i possible entre les VTC i els taxis”, assenyala Javier Dorado, director d’assumptes públics de Cabify. Tot el contrari del que demanen els taxistes, que ho consideren competència deslleial: “Quins interessos hi ha darrere d’aquestes quatre empreses? Per què hi ha polítics que els deixen fer transports com si foren taxis?” es pregunta del Molino.

També et pot interessar

stats