La taxa d'atur tancarà enguany en el 12,8%, un punt menys que el 2019

Segons Asempleo, el mercat laboral està reduint el ritme de creació d'ocupació i augmentant l'atur.

Andreu Cruañas, president de la patronal d'agències privades d'ocupació, Asempleo
Andreu Cruañas, president de la patronal d'agències privades d'ocupació, Asempleo / Asempleo

La taxa d'atur tancarà enguany en el 12,8%, un punt per sota de la registrada el 2019, segons les previsions d'Asempleo, associació que agrupa empreses de treball temporal i agències de col·locació. Segons aquest informe, aquestes dades constaten que el mercat laboral està reduint el seu ritme de creació d'ocupació i augmentant l'atur.

Aquest repunt de la desocupació es deu al major dinamisme de la població activa i, segons Asempleo, "hauria de ser el principal focus d'atenció", perquè Espanya encara presenta una taxa d'atur "excepcionalment alta".

Segons el president d'Asempleo, Andreu Cruañas, els factors que estan darrere d'aquesta evolució continuaran presents els primers mesos del 2020. No obstant això, apunta que "la recuperació de la confiança d'empreses i famílies i de la demanda domèstica pot fer que la tendència millore a partir de la primavera".

Les previsions d'aquesta patronal d'agències privades d'ocupació assenyalen que les dades d'ocupació continuaran desaccelerant-se els pròxims tres mesos i donaran continuïtat al "mal comportament dels registres laborals".

En aquest sentit, Asempleo subratlla que el creixement de l'ocupació "podria perdre una mica de força" el primer trimestre de l'any, amb avanços interanuals del 2,3% al febrer, del 2,1% al març i del 2% a l'abril.

Aquestes previsions estan d'acord amb l'alentiment de l'economia prevista per Asempleo per a enguany, amb un creixement del PIB anual de l'1,7%.

També et pot interessar

stats