La taxa d'atur espanyola és manté com la segona més alta de la UE només per darrere de Grècia

En un any, la desocupació ha caigut en tots els estats membres i a Espanya s'ha passat del 16,6% a 14,8%, segons Eurostat.

L'atur ha caigut en tots els estats membres
L'atur ha caigut en tots els estats membres / Europa Press

La taxa de desocupació d'Espanya es manté com la segona més alta de la Unió Europea només per darrere de Grècia. A l'octubre va ser del 14,8%, una dècima menys que al setembre. Segons ha informat aquest divendres l'oficina estadística europea, Eurostat, la taxa de desocupació es va mantindre a l'octubre en un 8,1% a l'eurozona i en un 6,7% en el conjunt de la Unió Europea.

En un any, l'atur ha caigut en tots els estats membres. L'evolució d'Espanya ha sigut una de les més marcades, que ha passat del 16,6% al 14,8%. Segons aquestes dades, la xifra a l'eurozona és la més baixa des de novembre de 2008, mentre que en el cas dels vint-i-huit és la més baixa des de l'inici del registre de la sèrie mensual de l'atur, al gener de 2000.

Eurostat estima que a l'octubre hi havia 16,626 milions d'homes i dones en l'atur a l'eurozona, 13,172 milions a la zona euro.

Per països, les taxes d'atur més baixes a l'octubre es van registrar a la República Txeca (2,2%) i Alemanya (3,3%), i les més altes a Grècia (18,9%).

Fora d'Europa, als Estats Units la taxa d'atur es va situar en el 3,7%, quatre dècimes per davall de la d'octubre de 2017 (4,1%).

També et pot interessar

stats