Taronges ovalades: la meteorologia extrema ja afecta la forma del fruit

La Unió Llauradora sol·licita que queden incloses dins de les cobertures per riscos excepcionals de la línia de l'actual assegurança de cítrics

Taronges allargades per l'excés de calor
Taronges allargades per l'excés de calor / Unió Llauradora

La Unió Llauradora ha detectat en el transcurs de les últimes setmanes una fisiopatia en les taronges i mandarines que allarga considerablement el fruit i li confereix una forma ben diferent de la que hauria de ser habitual en aquest punt de la campanya.

Aquesta forma allargada més en forma de pera que de taronja o mandarina podria ser conseqüència dels efectes de la meteorologia extrema que vivim al llarg d'aquesta primavera i estiu i que provoca danys fisiològics i comportaments diferents en les plantes. En aquests casos concrets, podria deure's a un estrés en la floració.

L'organització indica que de moment no es tracta de danys alarmants en totes les explotacions citrícoles de la Comunitat Valenciana, però sí que es van observant cada vegada més. En aquest sentit, Carles Peris, secretari general de la Unió, assenyala que “fins hui els danys que s'aprecien als camps no són massa alarmants, però sí que ens venen a transmetre que la meteorologia últimament ens apareix amb més fenòmens extrems que afecten el comportament habitual de les plantes”.

Dins de l'informe de danys climàtics que elabora la Conselleria d'Agricultura cada semestre en col·laboració amb les organitzacions agràries i cooperatives, la Unió ja va traslladar l'existència d'aquesta circumstància perquè es tingueren en compte a l'hora de possibles exempcions fiscals per als productors.

El sindicat agrari sol·licita també que aquest tipus de fisiopaties queden incloses dins de les cobertures per riscos excepcionals de la línia de l'actual assegurança de cítrics, ja que en l'actualitat no ho estan i la seua presència s'està fent ja habitual per la meteorologia.

També et pot interessar

stats