Les tarifes de gas natural baixen una mitjana del 6,3%

El rebut de la llum pujarà a l’abril perquè torna l’impost de generació elèctrica.

El rebut de la llum pujarà a l’abril perquè torna l’impost de generació elèctrica
El rebut de la llum pujarà a l’abril perquè torna l’impost de generació elèctrica

Les tarifes d'últim recurs (TUR) del gas natural, a les quals estan acollits principalment els consumidors domèstics, baixaran una mitjana del 6,3% a partir d'aquest dilluns, segons els càlculs del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Aquesta baixada, que estarà vigent fins al 30 de juny, s'uneix a la registrada al mes de gener (un descens del 4,6%), que es va produir després d'un canvi en la metodologia de càlcul.

La factura anual baixarà un 5,2%, sense considerar impostos, per a un usuari mitjà acollit a la tarifa TUR 1, aquesta inclou els qui consumeixen menys de 5.000 KWH a l'any, normalment famílies que utilitzen el gas natural per a la cuina i l'aigua calenta.

En el cas de la TUR 2 (consums anuals de 5.000 KWH i 50.000 KWH), associada a consumidors que, a més d'usar el gas per a la cuina i l'aigua calenta, l'utilitzen també per a calefacció, descendirà un 6,7%, sense considerar impostos.

Les tarifes d'últim recurs de gas natural van començar l'any amb un descens del 4,6%. No obstant això, en la revisió realitzada per a l'últim trimestre de 2018, les tarifes havien pujat un 8,4% de mitjana per l'encariment de la matèria primera.

Torna l’impost de generació elèctrica

Al març, el preu de la llum va baixar un 4% respecte a febrer, la factura mitjana d’un consumidor domèstic va ser de 67 euros, enfront dels 70 que va pagar al febrer. No obstant això, si comparem el preu de la llum al que es va pagar fa un any, el rebut és ara un 4% més car.

Pel que fa a les previsions per a aquest mes, tot indica que hi haurà un repunt, ja que torna a estar vigent l’impost del 7% que es paga en concepte de generació elèctrica. Un impost, de quasi un euro, que va estar en suspensió temporal per tal de contindre la pujada del preu de la llum i que ara el govern central ha decidit no prorrogar.

També et pot interessar

stats