Els talls de les carreteres catalanes afecten mil transportistes valencians al dia, segons la patronal

FVET argumenta que desviar-se per Irun i no creuar Catalunya encareix en 700 euros les despeses del viatge.

Els talls de les carreteres catalanes afecten mil transportistes valencians al dia, segons la patronal

Els talls de carretera que s’estan registrant aquests dies a Catalunya com a mesura de protesta per la sentència del 'procés' poden afectar fins a mil transportistes valencians. És l’estimació de la Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística (FVET), qui ha condemnat “el bloqueig i els talls indiscriminats de carreteres a Catalunya”. 

 

Des de FVET han manifestat la seua “inquietud perquè aquests disturbis es prolonguen durant els pròxims dies, preveient-se especial intensitat aquest divendres, quan coincidirà la vaga general amb l'arribada a Barcelona de les anomenades com a 'Marxes per la Llibertat'”. 

 

Els transportistes han recordat que Catalunya és pas obligatori per als camions que van des de la Comunitat Valenciana a la resta d'Europa. El desviament dels  camions per la frontera d'Irun pot originar despeses extraordinàries d'uns 700 euros per camió. D’altra banda, travessen Catalunya, les parades que es veuen obligats a fer impliquen excedir-se del temps al volant o no respectar els temps de descans, motius pels quals nombroses empreses han pres la determinació de no circular.

 

D’aquesta manera, els transportistes valencians donen suport al Comité Nacional del Transport per Carretera, que també ha expressat el seu malestar per les repercussions dels disturbis en el transport per carretera. La patronal del transport ha enviat una carta al president del govern perquè garantisca l'orde públic i la lliure circulació de persones i mercaderies, i que oferisca suficient seguretat als treballadors del sector i els seus vehicles. 

També et pot interessar