El Suprem reconeix el dret a deduir les despeses de la guarderia en la declaració de la renda

L'alt tribunal ha dictaminat que la deducció de maternitat podrà ampliar-se fins a 1.000 euros anuals per despeses per aquest concepte

Una mare abraça el seu bebé en una imatge d'arxiu
Una mare abraça el seu bebé en una imatge d'arxiu / Shutterstock

El Tribunal Suprem ha dictaminat que la deducció de maternitat podrà ampliar-se en fins a 1.000 euros anuals per despeses de guarderia encara que el centre no tinga l'autorització de centre educatiu, un requisit que impedia a la majoria dels contribuents accedir a aquesta desgravació. Ho diu en una sentència del passat 8 de gener publicada aquest divendres, el Suprem unifica el criteri sobre la deducció de les despeses de custòdia en guarderia per a menors de tres anys —en vigor des del 2018 i que ascendeix fins a un màxim de 1.000 euros anuals— i posa fi a la interpretació restrictiva de l'administració tributària.

Fins ara, l'Agència Tributària limitava l'aplicació d'aquesta extensió de la deducció de maternitat als casos en què el centre comptara amb autorització com a centre educatiu atorgada per l'administració educativa, una cosa de la qual manquen la majoria de les guarderies. Aquesta restricció es basava en una interpretació de la llei de l'IRPF per la qual només poden obtindre la deducció els contribuents que presenten despeses en centres que poden emetre informació fiscal, cosa que fan els centres educatius però no les guarderies.

El Suprem, en canvi, entén que aquest requisit no figura en la llei de l'IRPF i, per tant, seran deduïbles en l'IRPF les despeses tant de guarderies com de centres d'educació infantil, dins del límit legal de 1.000 euros anuals.

També et pot interessar

stats