El Suprem avala que treballadors fixes i temporals cobren diferent en un procés d'acomiadament

L'alt tribunal confirma la doctrina que el Tribunal de Justícia de la UE va dictar al juny del 2018.

L'alt tribunal confirma la doctrina que el Tribunal de Justícia de la UE va dictar al juny del 2018
L'alt tribunal confirma la doctrina que el Tribunal de Justícia de la UE va dictar al juny del 2018 / Pixabay

El Tribunal Suprem ha avalat en una sentència el fet que les empreses donen un tracte diferent als treballadors i treballadores en un procés d'acomiadament col·lectiu, en funció de si són fixes o temporals. 

La decisió l'alt tribunal rebutja un recurs de casació del sindicat CCOO contra una sentència del Tribunal Superior d'Astúries sobre les diferències en la indemnització a la plantilla de Telecyl, una subcontracta que oferia el servei de banca telefònica de l'antiga Cajastur (l'actual Liberbank) fins que l'entitat va rescindir el contracte.

La sentència, que data de gener, considera legal que l'empresa fera un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a despatxar els empleats fixes, però que plantejara acomiadaments individuals per als temporals, perquè li eixia més barat. Els fixes van cobrar 20 dies per any treballat, en comparació amb la indemnització de 12 dies per any que van percebre els temporals.

La resolució ha rebut el vot particular de cinc del set magistrats del tribunal, que entenen que el recurs de CCOO havia d'haver-se estimat parcialment.

És la primera sentència que dicta l'alt tribunal sobre aquesta circumstància des que al juny de 2018 el Tribunal de Justícia de la UE va canviar la doctrina per a admetre indemnitzacions diferents per als empleats i empleades fixes i temporals.

També et pot interessar

stats