El Suprem admet a tràmit el recurs contra la sentència d'anul·lació del pla especial de la ZAL del port de València

El tribunal observa interés cassacional pel fet que els terrenys estan urbanitzats des de l'any 2005

Vista aèria de la ZAL del port de València
Vista aèria de la ZAL del port de València / Europa Press

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem ha admés a tràmit el recurs de cassació plantejat per la Generalitat i per València Plataforma Intermodal i Logística (VPI) contra la sentència del TSJCV que va anul·lar la ZAL perquè no va ser sotmesa a una avaluació ambiental estratègica ordinària, sinó simplificada.

Segons consta en un acte de la citada sala del passat 23 de novembre, el Suprem observa interés cassacional a determinar l'eventual incidència que puga tindre la situació en què es trobe el sòl (sòl urbanitzat) afectat per un instrument de planejament urbanístic quan no coincideix, a conseqüència de l'anul·lació jurisdiccional de previs instruments, amb la classificació vigent del mateix (sòl no urbanitzable), a l'hora d'exigir l'una o l'altra modalitat d'avaluació ambiental.

Segons ha explicat a EFE la gerent de València Plataforma Intermodal i Logística, Fátima Zayed, és una "bona notícia" per als interessos del port de València que el Tribunal Suprem es plantege que la situació de la ZAL té interés cassacional.

"Es tracta d'un sòl urbanitzat des de 2005 i que va ser sotmés a un nou planejament urbanístic en 2018. L'avaluació ambiental simplificada que es va desenvolupar va tindre un tràmit de quatre anys. El Suprem ha de determinar ara si aquest tipus d'avaluació ambiental va ser vàlida, atés que partíem d'un sòl urbanitzat", explica Zayed.

El mes de juliol passat una sentència del TSJCV va anul·lar el pla especial iniciat en 2018 precisament per considerar que la ZAL hauria d'haver sigut sotmesa a una avaluació ambiental estratègica ordinària, i no simplificada, com va fer l'administració autonòmica.

"Aquesta sentència, no obstant això, encara no és ferma", explica Zayed a EFE, "atés que es troba recorreguda en el Suprem", per la qual cosa entén que el pla especial de 2018 continua tenint validesa.

"El Suprem té en compte el fet que el sòl de la ZAL ja estiguera totalment urbanitzat, i de fet el mes de juliol passat l'Ajuntament de València va recepcionar les obres, la qual cosa és una admissió directa del fet que es troba plenament urbanitzat", afig la gerent de VPI.

També et pot interessar

stats