Stadler fabricarà a València 9 tramvies que circularan a Suïssa

El fabricant ha firmat un contracte per 32 milions d'euros.

Stadler fabricarà a València 9 tramvies que circularan a Suïssa
Stadler fabricarà a València 9 tramvies que circularan a Suïssa

El fabricant de trens suís Stadler produirà a la planta que té a Albuixec 9 unitats de trens-tram que circularan per la línia regional que enllaça Lugano i Ponte Tresa, al cantó suís de Ticino. Stadler ha firmat un contracte amb l’empresa suïssa Ferrovie Luganese per valor de 32 milions d’euros. Els trens són del model Tramlink, tenen capacitat per a 300 passatgers i poden circular fins a 80 quilòmetres per hora.

 

Segons ha explicat l’empresa en un comunicat, esta inversió consolida el lideratge de Stadler a València en el segment de trens lleugers. A principi de l’any 2003, ja va fabricar els trens-tram per a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana. Aquestes unitats combinen les prestacions dels trens i dels tramvies, ja que permeten als passatgers un viatge directe sense necessitat de fer un transbordament d’un tren regional a un tramvia.

 

Stadler també ha explicat en el comunicat que estan molt avançades les negociacions per a tancar el contracte de manteniment, a 20 anys, d’aquests vehicles. Aquesta planta és un referent en la indústria ferroviària espanyola. Té una trajectòria de 120 anys i ha evolucionat des de l’embalatge i el muntatge de vehicles fins a l’actual centre d’enginyeria, disseny i innovació, on treballen 200 enginyers.

També et pot interessar

stats