Sonia Díaz, secretària general de l’ATV: “Sense un decret és possible que s’hagen de revisar els pressupostos”

L’Agència Tributària Valenciana (ATV) es marca com a principals objectius la lluita contra el frau i l’ajuda al contribuent.

Sonia Díaz en 'À Punt Notícies matí'
Sonia Díaz en 'À Punt Notícies matí'

Es tracta d’una vella aspiració del Consell i està més pròxima a ser realitat. Ja es van aprovar fa vora un mes els estatuts de l’Agència Tributària Valenciana, que

naix amb l’objectiu de lluitar contra el frau i ajudar els contribuents a complir les seues obligacions fiscals. Així ho ha explicat en À Punt Notícies matí la secretària general de l’organisme, Sonia Díaz.

“Hem de trobar l’eficàcia, l’eficiència i l’efectivitat”, ha assegurat, assenyalant que es milloraran les ferramentes per a lluitar contra el frau, per a ser “més efectius” i “amb la menor despesa possible”. Per això, hi haurà un departament informàtic específic per a l’agència. Entre els punts on es posarà més l’ull, en les herències i les recaptacions fiscals, augmentant el nombre d’inspeccions.

Una ferramenta més per a dotar d’autonomia financera a la Generalitat, com també ho seria un millor finançament per a la Comunitat Valenciana, com ha comentat Sonia Díaz, que ha assegurat que “sense un decret del govern central és possible que s’hagen de revisar els pressupostos”. En aquest sentit, confia que així siga i que arriben els diners necessaris al nostre territori. “És com el trivial; si et lleven un formatge i vols mantindre la roda hauràs de trobar una altra manera”, ha conclòs.

També et pot interessar

stats