Soler xifra en uns 500 milions l'ajust pressupostari a causa d'un govern en funcions

El conseller d'Hisenda evita parlar de retallades i responsabilitza PP, Ciutadans i els independentistes catalans.

VÍDEO | Soler xifra en uns 500 milions l\'ajust pressupostari a causa d\'un govern en funcions

La Generalitat espera estalviar al voltant de 500 milions d'euros amb el control de la despesa anunciat pel govern per a fer front al desajust pressupostari produït per la manca de govern central. Així ho ha assenyalat en Les notícies del matí el conseller d'Hisenda, Vicent Soler. "No tenim alternativa", ha assegurat Soler, que ha evitat parlar en tot moment de retallades.

"Hem de reaccionar per responsabilitat i atendre les circumstàncies sobrevingudes; no és un plat de bon gust", ha assegurat el conseller. Sobre els possibilitats d'estalvi, Soler ha comentat que s'ha estat treballant durant tot el mes de juliol per a fer-ho "amb el menor mal possible" i que, en tot cas, "la vida quotidiana de les conselleries no serà tocada". Sobre les causes que expliquen aquesta conjuntura, el socialista ho té clar: PP, Ciutadans i els independentistes catalans, per no haver aprovat els pressupostos generals de l'Estat.

El PP demana que l'ajust no afecte les polítiques de creació d'ocupació

Per la seua banda, el Partit Popular valencià ha demanat al Consell que aquest ajust no afecte les polítiques de creació d'ocupació ni de foment de l'economia, i ha exigit al govern de Ximo Puig un pla de xoc urgent per a frenar l'arribada d'una nova crisi econòmica. 

El portaveu d'ocupació del PP a les Corts, Juan Carlos Caballero, ha assegurat que cal canviar un model de gestió que està "generant inseguretat jurídica a les empreses, bloquejant projectes empresarials i espantant inversors que volen crear ocupació a la Comunitat Valenciana". Segons Caballero, en el Consell hi ha una "absència total i absoluta de gestió per la incompetència dels dirigents".

No és partidari de noves eleccions

Sobre la possibilitat que no hi haja acord i es convoquen noves eleccions, Vicent Soler és taxatiu: "S'ha de fer tot el possible perquè no hi haja nous comicis". Així mateix, el conseller ha demanat una reflexió sobre el repartiment dels recursos a les comunitats autònomes. "És una assignatura pendent a l'Espanya autonòmica; tres dels quatre pilars bàsics de l'Estat estan en les autonomies", ha afegit.  

També et pot interessar

stats