Soler lamenta que no es reforme el sistema de finançament

El conseller d'Hisenda assenyala que li va "sorprendre desagradablement" l'anunci d'ahir de Sánchez.

Vicent Soler, conseller d'Hisenda i Model Econòmic.
Vicent Soler, conseller d'Hisenda i Model Econòmic.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler ha assenyalat que li "va sorprendre desagradablement" l'anunci realitzat ahir pel president del Govern, Pedro Sánchez, de no reformar el sistema de finançament en el que queda de legislatura. "El Govern del Botànic, format pel PSPV, Compromís i Podem fa tres anys que treballem" en aquest tema, ha afirmat Soler des de Brussel·les a Les Notícies del matí.

Segons ha explicat el conseller Soler, durant el Govern de Rajoy s'havia treballat en la reforma del sistema de finançament a nivell tècnic, però no s'havia fet cap pas a nivell polític. Per al conseller d'Hisenda aquest era el moment i "esperem que Sánchez corregisca una miqueta l'anunci perquè aquest intent s’ha de fer".

"El nou sistema de finançament hauria d’estar en marxa fa ja quatre anys", s'ha lamentat Soler. Ha explicat que el Govern de Sánchez planteja una tercera via, que seria anar "gestionant, mentrestant, l'infrafinançament". El conseller confia que eixes millores es facen a través d'aportacions extraordinàries des dels pressupostos generals de l'Estat. Així, ha recordat que des de 2015 la Comunitat rep 250 euros per persona, molt per sota de la mitjana, i que tenim les mateixes obligacions que altres comunitats, fet que provoca un dèficit estructural”.

Des de Brusel·les, on el conseller d'Hisenda busca fons europeus per a reactivar l'economia valenciana, ha destacat que "ara tenim un diàleg més fluid amb el nou Govern" i que estan intentant fer veure que hi ha treball tècnic acumulat, però no treball polític. Segons Soler, "durant el Govern de Rajoy no s’ha avançat ni una lletra".

També et pot interessar

stats