Soler espera aprovar la nova agència tributària valenciana a final de la legislatura

El conseller d’Hisenda vol que l’agència siga part “d’una estratègia fonamental” de la pròxima legislatura.

Soler ha assegurat que les reivindicacions de la Generalitat es mantenen “impolutes”. Europa Press
Soler ha assegurat que les reivindicacions de la Generalitat es mantenen “impolutes”. Europa Press

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assegurat aquest dimecres, 10 d’octubre, que espera que s’aprove el decret que consolidarà l’Institut Valencià d’Administració Tributària (IVAT), la futura agència tributària valenciana, abans que acabe aquesta legislatura.

En la roda de premsa posterior al ple del Consell, Vicent Soler ha assegurat a més que el que volen “és que la propera legislatura, el ‘Botànic 2’, plantege aquesta agència com una estratègia fonamental” del seu govern. Segons ha explicat el conseller, encara hi ha aspectes per resoldre, com la “llei de funció pública”, la “lluita contra el frau” i “com cal elevar-ho a l’àmbit normatiu”.

“El decret està molt avançat i quan hem topat amb problemes amb Intervenció, Advocacia de la Generalitat o Funció Pública, hem hagut de parar per reconsiderar alguns aspectes”, ha agregat.

Soler ha assegurat així mateix que la Generalitat treballa per a configurar una “gran agència tributària valenciana”, i per a això “s’han de donar els passos que toca”.

Les reivindicacions de la Generalitat es mantenen “impolutes”

El conseller d’Hisenda ha assegurat en la roda de premsa que les reivindicacions de la Generalitat quant a finançament autonòmic i inversió es mantenen “impolutes” i s’ha mostrat segur que aquestes avançaran.

Soler s’ha manifestat en aquests termes quan li han preguntat per la “falta de concreció” quant a finançament i inversions per a la Comunitat Valenciana per part del president del Govern, Pedro Sánchez, en el seu discurs durant l’acte institucional del Nou d’Octubre.

El conseller manté que abans, amb el govern espanyol, el que hi havia era “silenci” i que el que ha canviat engany és que “a l’altre costat hi havia diàleg”.

També et pot interessar

stats