En sis mesos, el Banc d’Aliments de València ha passat d’atendre 40.000 persones a atendre’n 62.000

VÍDEO | En sis mesos, el Banc d’Aliments de València ha passat d’atendre 40.000 persones a atendre’n 62.000

Moltes famílies en una situació complicada troben en les ONG una eixida per a cobrir les necessitats bàsiques.

02 de març 2021 - 17:26

Quan la desocupació s’allarga i deixen d’arribar les prestacions, l’única eixida que troben moltes famílies per a cobrir les necessitats bàsiques són les ajudes de les ONG. Un exemple d'aquesta situació és el Banc d’Aliments de València, que, en només sis mesos, ha passat d’atendre 40.000 persones a atendre’n 62.000.

El perfil de les persones que acudeixen al Banc d’Aliments ha canviat amb la pandèmia: ara són famílies nombroses. Eva i Maria Dolors han contat a un equip d’À Punt NTC que no arriben a final de mes. “Fa un any que estic en l’atur, cobrant només 320 euros al mes. Som quatre adults i un bebé que farà tres mesos. Amb el que cobre, no arribe a tot i hem de recórrer al banc d’aliments per a subsistir un poquet millor”, ha expressat María Dolores.

D’altra banda, també treballadores de la restauració s’han quedat sense faena. “El meu bar va tancar, i estic en l’atur, però sense cobrar res”, ha contat Luz María Gutiérrez.

En el Banc d'Aliments adverteixen que la situació és molt complicada. Per això, també demanen a l’administració que s’implique. “Hi ha famílies que ho estan passant molt malament, famílies que abans eren autònoms, o empreses… que ara estan en ERO, que no cobren. L’increment ha sigut abismal”, ha conclòs Jaume Serra, president del Banc d’Aliments de València.

També et pot interessar