Els sindicats temen que Ford presente aquest dimecres un nou ERTO

La direcció de la multinacional ha convocat el comité d'empresa a una reunió extraordinària.

Imatge d'arxiu de la planta de Ford a Almussafes
Imatge d'arxiu de la planta de Ford a Almussafes

La direcció de Ford ha convocat aquest dimecres a una reunió extraordinària el comité d'empresa. En l'orde del dia formal consta que se parlarà del “programa de producció”, però els sindicats estan convençuts que la multinacional anunciarà un nou expedient de regulació d’ocupació (ERTO). La direcció de Ford a Almussafes ha evitat anticipar informació sobre el contingut de la reunió.

Fa dies que els sindicats temen la presentació d'un nou ajust temporal de treball, en un mes en què acaba el que actualment s'aplica a la planta valenciana d'automòbils. La setmana passada Ford va suspendre la producció en la planta de motors durant els pròxims tres dissabtes de gener per un problema de subministrament d’un microxip fabricat a la Xina. Un fet que, unit a la complicada situació dels mercats per la pandèmia, ja va fer que els sindicats donaren l'arribada d'un nou ERTO per fet.

La direcció de Ford va anunciar el passat mes d'agost un ERTO per a la planta de vehicles i també per a la de motors. La direcció planteja aquesta mesura a causa de la falta de suficients comandes fins a finals d'any.

Però la planta també havia rebut bones notícies en els últims mesos. A finals del passat setembre, Ford va anunciar que havia aconseguit la producció del nou motor 2.0 GDI del model Transit Connect destinades al mercat americà. Aquesta concessió estarà vigent fins a l'any 2024 i suposarà una injecció d'uns 10 milions de dòlars per a la planta, uns 8,5 milions d'euros.

També et pot interessar

stats