Els sindicats de Sanitat critiquen que les decisions de la Conselleria ja es noten en les llistes d'espera

CCOO, la UGT i la Intersindical protesten per quart dimarts consecutiu i anticipen que preparen noves accions de pressió per als pròxims mesos

Personal sanitari, este dimarts, protesta davant el Palau de la Generalitat
Personal sanitari, este dimarts, protesta davant el Palau de la Generalitat / CC OO

Personal de la sanitat valenciana s'ha concentrat este dimarts, convocat per CCOO, la UGT i Intersindical Salut, enfront del Palau de la Generalitat per a tornar a mostrar el rebuig a "les retallades" aplicades per la Conselleria de Sanitat en les seues condicions laborals i en la qualitat assistencial, i que asseguren que "ja estan tenint efectes sobre les llistes d'espera".

És el quart dimarts consecutiu de protestes, esta vegada al ritme d'una paròdia de la lletra de "Zorra", de Nebulossa, i han anunciat que preparen noves accions de pressió que desenvoluparan en els pròxims mesos fins que el Consell "es comprometa amb la gestió sanitària, reforce el sistema sanitari públic valencià, no permeta que es menyscaben els drets laborals i es reprenguen les negociacions pendents". En este sentit, els sindicats convocants adverteixen que la implantació del nou sistema de mòduls de reforç "contribueix a l'increment" de les llistes d'espera "a causa de la disminució del pressupost i a una reducció del temps d'assistència a la ciutadania". A més, assenyalen que el decret que regula les macroàrees "també perjudicarà la ciutadania" perquè "suposa la mobilitat forçosa dels professionals, sense garantir la cobertura de l'atenció en el centre d'origen, ni la continuïtat de l'atenció i les cures en les zones de difícil cobertura".

De la mateixa manera, veuen "un greuge" per a la plantilla el decret que regula la borsa per als grups A1 i A2, que "obri la porta a l'arbitrarietat i la contractació a dit", així com "la tramposa" negociació sobre les 35 hores, que la Conselleria de Sanitat "pretén implementar a canvi d'incrementar la jornada real". "Estes mesures retallen drets i condicions laborals, afavoreixen la fugida dels i de les professionals, augmenten llistes d'espera i provoquen una major deterioració en la sanitat valenciana", assenyalen.

No obstant això, la secretària general de la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO, Rosa Atíenzar, ha lamentat que les protestes —una prèvia davant de la Conselleria de Sanitat i dues en els centres de treball— "de moment" no han tingut "cap resposta" del conseller, Marciano Gómez. Encara més, ha recalcat que Gómez "mai" ha convocat una taula de negociació del decret de les macroàrees i a més "ha parat la negociació del decret de jornada per a implantar les 35 hores des de fa dos mesos". Per això, li han exigit que "reflexione", que "reprenga les negociacions" i que "canvie la política cap a l'enfortiment del sistema sanitari, millora de la qualitat assistencial i respecte dels drets laborals i negociació col·lectiva".

També et pot interessar

stats