Els sindicats reclamen un govern progressista i la patronal no descarta una repetició electoral

UGT i CCOO demanen acord entre PSOE i Unides Podem, però la CEOE prefereix un govern estable encara que se celebren noves eleccions.

Pepe Álvarez (UGT), Unai Sordo (CCOO) i Antonio Garamendi (CEOE)
Pepe Álvarez (UGT), Unai Sordo (CCOO) i Antonio Garamendi (CEOE) / À Punt

Els líders dels dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT, reclamen que es tanque un acord entre el PSOE i Unides Podem per a constituir un govern progressista a Espanya. En canvi, el president de la patronal no veu amb mals ulls una repetició electoral. Pepe Álvarez (UGT), Unai Sordo (CCOO) i Antonio Garamendi (CEOE) han participat aquesta vesprada en el Congrés Espanyol de Sociologia que se celebra a València.

Pepe Àlvarez i Unai Sordo han coincidit en demanar que no es desaprofite l'oportunitat de constituir un executiu progressista a Espanya. Per al secretari general d'UGT, seria "imperdonable" que, per tacticisme polític, no es tanque un acord entre els partits que lideren Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. Considera que una investidura fallida seria "un fracàs monumental". El secretari de CCOO, per la seua banda, veu "un disbarat" que es tornen a repetir les eleccions generals. Sordo ha reividicat que es posen damunt la taula les qüestions programàtiques per davant de la composició del futur govern i opina que la imatge que estan donant els partits de l'esquerra en la negociació és "preocupant".

La repetició electoral és un escenari que no rebutja d'entrada el president de la CEOE, Antonio Garamendi. Ha subratllat la necessitat que Espanya tinga un govern estable tot i que això supose tornar a celebrar comicis.

També et pot interessar

stats