Els sindicats rebutgen la proposta d’ERO de Ford Almussafes per "ser insuficient"

Afectaria al voltant de 630 treballadors de la fàbrica, però ha sigut rebutjada pel comité d’empresa i es continua negociant

Fàbrica de muntatge de Ford
Fàbrica de muntatge de Ford / Imatge d'arxiu / Europa Press
26 d'abril 2021 - 15:55

La direcció de Ford Almussafes ha presentat aquest dilluns una nova proposta sobre les condicions per a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectaria a prop de 630 treballadors de la fàbrica. El comité d’empresa ha rebutjat la proposta. 

En la seua oferta, la direcció de Ford Almussafes està disposada a rebaixar l'edat de les prejubilacions a 55 anys. A canvi, redueix els complements salarials, que es quedarien en el 85% a partir dels 57 anys, amb el 80% en 56 anys i del 75% als 55 anys. A més, la companyia ofereix un complement salarial fins als 63 anys per als nascuts el 1966 (amb 55 anys), fins als 64 als nascuts en 1965 (56 anys) i fins als 65 per als nascuts a partir de 1964 (57 anys).

En el programa de baixes incentivades, Ford Almussafes també ofereix una indemnització de 45 dies per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats de salari brut, per als empleats de fins a 54 anys.

La proposta de la multinacional és que els acomiadaments executen entre el 12 de maig i el 31 de desembre d'enguany, segons els sindicats. Els representants dels treballadors han demanat un recés de mitja hora per a estudiar l'oferta de la companyia i, finalment, la setena reunió de la comissió negociadora ha finalitzat "sense acord". La multinacional s'ha compromés a respondre a les peticions sindicals.

Una oferta insuficient

El president del comité d'empresa i portaveu d'UGT, Carlos Faubel, considera que, per a poder firmar-la, l'oferta de la companyia "ha de millorar el complement salarial al 80% des del primer dia, per a pujar posteriorment al 85% als treballadors de 55 anys".

Així mateix, UGT assenyala que "haurà d'augmentar el temps de pagament de complement salarial per part de l'empresa fins als 65 anys, és a dir, més enllà de la jubilació, que es produirà als 63 o 64 anys, segons el cas".

Per part seua, el portaveu de STM en Ford Almussafes, Paco González, ha demanat a la direcció de l’empresa que siga "valenta i reformule la seua oferta, de manera que siga prou atractiva per a garantir que totes les eixides es produeixen a través de la voluntarietat". El portaveu de CCOO en Ford Almussafes, José Arocas, considera que l'oferta de l'empresa és "insuficient" i ha demanat que millore la seua proposta.

També et pot interessar

stats