Els sindicats preveuen un gran impacte de l'ERO de Vodafone a la Comunitat Valenciana

Aquest dijous serà la primera reunió de negociació, on la companyia n'oferirà més detalls

Els sindicats preveuen un gran impacte de l\'ERO de Vodafone a la Comunitat Valenciana
Els sindicats preveuen un gran impacte de l'ERO de Vodafone a la Comunitat Valenciana

El comité d'empresa de Vodafone espera un impacte considerable a la Comunitat Valenciana de l'expedient de regulació (ERO) anunciat per la companyia. Aquest dijous es produirà a Madrid la primera reunió de negociació amb els sindicats, on la firma de telefonia mòbil en donarà més detalls. De moment, se sap que l'ERO afectarà 1.200 treballadors vora un 24 per cent de la plantilla, a tot l'Estat.

No es coneix encara el nombre d'empleats que estarien afectats a la Comunitat Valenciana, però les comarques de València concentren el segon major nombre de treballadors de tot l'Estat, amb més de 500 persones, per la qual cosa els sindicats esperen "un impacte fort", segons ha explicat en declaracions a À Punt Daniel Valle, delegat del comité d'empresa a València per Comissions Obreres.

La setmana que ve els treballadors iniciaran un calendari de protestes. En concret, els sindicats majoritaris en la companyia, UGT, STC i CC.OO, han convocat parades d'una hora (de 12:30 a 13:30 hores), els dies 29 i 31 de gener, i 5 i 7 de febrer.

"Errors de gestió"

L'empresa justifica els acomiadaments per la caiguda dels ingressos davant de les noves ofertes de baix cost i perquè volen establir un nou model de negoci. Els sindicats estimen que l'ERO és injust i precipitat i consideren que la direcció ha comés "errors de gestió" que ara pagaran els treballadors. Posen com a exemple la decisió de prescindir del paquet de futbol, un fet que provocà una disminució de clients.

Recordem que Vodafone ja va dur a terme un altre expedient de regulació d'ocupació fa poc més de tres anys. En aquell moment va afectar un total de 273 treballadors a la Comunitat Valenciana. En sis anys, és el tercer expedient que pateixen els empleats. Valle parla de "desgast psicològic" en la plantilla i afirma que hi ha un ambient "de cert desànim".

També et pot interessar

stats