Sindicats i patronal traslladen a Puig les seues reivindicacions envers l'acord UE-Mercosur

La CEV i els sindicats CCOO-PV i UGT-PV s’han reunit amb el cap del Consell per a analitzar la situació.

Ximo Pug, Salvador Navarro, Arturo León i Ismael Sáez, al Palau de la Generalitat
Ximo Pug, Salvador Navarro, Arturo León i Ismael Sáez, al Palau de la Generalitat / GVA

El president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro,  i els secretaris generals de CCOO PV, Arturo León, i UGT-PV, Ismael Sáez, han mantingut una trobada amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a tractar l'acord comercial assolit entre la Unió Europea i el Mercosur. 

Aquesta reunió ha tingut lloc a l'endemà que les organitzacions agràries li traslladaren a Puig el malestar pel tractat comercial.

La CEV veu un "incentiu" al desenvolupament

Navarro ha afirmat que l'acord UE-Mercosur suposarà "un impuls per a l'activitat econòmica de la Comunitat Valenciana i un incentiu afegit al desenvolupament econòmic del territori". No obstant això, ha demanat "reciprocitat" entre els productes europeus i llatinoamericans en sectors com l'agrícola.

Per al president de la patronal, aquest pacte aportarà avantatges per a les empreses, a través de la reducció o eliminació d'aranzels i la simplificació dels procediments de duanes, entre altres.

CCOO aposta per "mesures de correcció" per a "mitigar efectes negatius"

El secretari general de CCOO PV ha instat a plantejar "mesures de correcció" per a "mitigar els efectes negatius" que l'acord puga tindre en l'economia valenciana "i en concret, en el camp".

León ha assenyalat que des del punt de vista polític consideren "positiu" l'establiment de vincles comercials entre la Unió Europea i el Con Sud. Tot i això, ha dit que "no sembla que hi haja un equilibri suficient entre economia i drets dels treballadors" en el text del futur tractat.

En clau valenciana, León ha incidit a demanar protecció per a sectors com "la taronja, l'arròs i la mel". Així mateix, ha lamentat que l'acord "genera dubtes" en temes com "l'intercanvi de productes agropecuaris, el tractament amb pesticides o determinades substàncies". Per això, ha remarcat la importància de "garantir controls de caràcter sanitari".

La UGT veu l'acord com una "oportunitat"

El secretari general de la UGT-PV ha valorat l'acord UE-Mercosur com una "oportunitat per al comerç", però ha assenyalat que, "com en qualsevol tractat comercial, hi ha guanyadors i perdedors".

Sáez ha mostrat "preocupació" per les mercaderies "que puguen vindre de l'Amèrica del Sud" i el seu control quant al compliment dels estàndards de qualitat i "sanitaris que s'exigeixen".

També et pot interessar

stats