Els sindicats i l'empresa reprenen negociacions sobre l’ERO de Ford

UGT demanarà assegurança de vida, complement salarial i cotitzacions a la Seguretat Social fins als 65 anys.

Un treballador de la factoria d'Almussafes en una imatge d'arxiu
Un treballador de la factoria d'Almussafes en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'assegurança de vida, el complement salarial i les cotitzacions a la Seguretat Social fins als 65 anys. Són tres de les exigències que plantejarà aquest dimarts el sindicat majoritari de Ford Almussafes, la UGT, a la direcció de l’empresa en el marc de les negociacions de l'expedient de regulació d'ocupació que, segons les últimes estimacions de la companyia, afectarà 350 treballadors de la planta de la Ribera Baixa.

Inicialment estava previst que aquest expedient afectara 410 treballadors. La UGT demanarà durant aquestes negociacions un acord similar a l'aconseguit en 2009 i considera que, encara que l'oferta de la direcció "s'hi aproxima prou", està "incompleta" i "fan falta garanties".

Així, aquest sindicat sol·licitarà a Ford que incloga l’assegurança de vida fins que complisquen 65 anys els treballadors voluntaris que s’acullen a l’ERO. També ha reclamat que es revaloritzen les quanties, en un dos per cent anual, la mateixa xifra que en 2009. “No és rebedor que els companys que s'apuntaran a aquests plans tinguen congelat, durant set anys, el salari o les ajudes de l’empresa”, ha assenyalat.

Una altra petició de la UGT, que també recollia l'acord de 2009, és complementar els salaris i pagar les cotitzacions a la Seguretat Social fins als 65 anys, en lloc de “fins a l'edat legal de jubilació”, com proposa la direcció de Ford, ja que “l'edat de jubilació legal a Espanya quan vens d'un ERO és de 63 anys”.

Optar a l’expedient des dels 57 anys

La UGT també plantejarà a l'empresa que els treballadors que enguany fan 57 anys puguen acollir-se al pla que ara es negocia i que els 230 treballadors de Johnson Control, que en 2014 es van incorporar a la plantilla, també puguen beneficiar-se d’aquest pla i se’ls reconega l’antiguitat.

Per la seua banda, el sindicat està disposat a "flexibilitzar" l’article 63 del conveni perquè les persones de l'escola d'aprenents tinguen un "contracte pont fins que se'ls emparelle amb un jubilat parcial", i oferirà entre 50 i 60 places de recontractació a "les persones més joves interessades a eixir sis mesos o un any", per a tornar després a contractar fixos amb un contracte de relleu, de manera que altres companys es puguen jubilar.

També et pot interessar

stats