Els sindicats de Ford rebutgen la retallada salarial del 10% que l'empresa ha proposat en el nou ERTO

Les parts seguiran negociant la vesprada de divendres per la urgència de tancar un acord per a un expedient de regulació que comença a aplicar-se diumenge

Línia de muntatge de Ford a Almussafes
La línia de muntatge de Ford a Almussafes / 'À Punt NTC'

Els sindicats de la factoria Ford d'Almussafes (València) han rebutjat una proposta de l'empresa per a retallar un 10% el salari de les persones afectades per un nou expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que la multinacional justifica en l'escassesa de semiconductors.

Segons el portaveu d'UGT, José Luis Parra, el nou ERTO contempla 33 dies d'afectació per a la planta de vehicles i 15 per a la de motors, i l'empresa planteja retallar un 10% el complement a les prestacions per desocupació i un 30% les gratificacions extraordinàries.

L'empresa ha plantejat complementar la prestació per desocupació perquè l'empleat tinga dret fins al 70% del salari real diari, incloent-hi els complements, i de la mateixa manera abonar el 70% de les pagues extra, la gratificació especial, el dret a vacances i el complement per antiguitat.

Però aquesta proposta, segons l'UGT, suposa reduir un 10% el salari real directe dels treballadors afectats per l'ERTO (que tenien dret a un 80% del salari real diari), i un 30% en el cas dels complements, pagues extra i altres (fixats en el 100%). Altres organitzacions sindicals, com STM o CCOO s'han pronunciat en el mateix sentit i també han rebutjat la proposta. 

Empresa i sindicats s'han citat per a una nova trobada de vesprada per la necessitat de tancar aquest mateix divendres l'acord, ja que els primers treballadors i treballades es veuran afectats per l'ERTO aquest diumenge.

També et pot interessar

stats