Els sindicats demanen a Ford que el nombre de despatxats siga mínim

CCOO planteja recontractacions, baixes incentivades i prejubilacions com a mesures alternatives.

VÍDEO | Els sindicats demanen a Ford que el nombre de despatxats siga mínim

La factoria d’Almussafes va plantejar als sindicats la necessitat de retallar la plantilla en quatre-centes persones per la caiguda de la demanda i el descens de la producció. Per la seua banda, els sindicats esperen que el nombre de comiats es reduïsca al mínim després de les negociacions que començaran amb la direcció el pròxim 10 de març.

En Les notícies del matí, el secretari general de CCOO a Ford Almussafes, José Miguel Arocas, ha plantejat mesures alternatives per a tractar que l'ERO tinga la mínima afecció possible en la plantilla. “Per experiència, sempre se sol tirar per dalt en les xifres de comiats; esperem que amb la negociació la cosa canvie”. Així, CCOO planteja, entre altres propostes, demanar una piràmide d’edat i que s’apliquen prejubilacions, baixes incentivades i la recontractació. “Ningú sap si en uns anys la producció pot augmentar; plantejarem totes les alternatives possibles”.

De la mateixa opinió és el president del comité d'empresa de la Ford, Carlos Faubel, que va assegurar en declaracions al 20 h NTC que negociaran perquè no es produïsca una situació traumàtica, com ara aturades forçoses o acomiadaments de tantes persones. Faubel creu que la dificultat és l'elevada xifra de persones afectades.

Des del sindicat STM-Intersindical Valenciana esperen una resposta similar per part de la resta de representants sindicals. CCOO ja ha dit que buscaran “consensuar una postura conjunta”.

AVIA reivindica la flexibilitat laboral

D’altra banda, el Clúster d'Automoció de la Comunitat Valenciana (AVIA) ha lamentat els reajustaments anunciats per Ford Almussafes.

Davant d'aquesta situació, els proveïdors de Ford han reivindicat la “necessitat d'aprofundir en la flexibilitat laboral i així poder mantindre la continuïtat de les empreses”. AVIA ha recordat que es tracta d'una “demanda històrica” de l'entitat que, segons diuen, permetria a la factoria valenciana “adequar els recursos humans a la demanda i a la càrrega de treball”.

També et pot interessar

stats