Els sindicats d'Almussafes veuen amb “intranquil·litat” el tancament de la planta Ford a França

Les mesures arriben abans dels ajustos que tindran lloc de gener a juny de 2019.

Protestes de treballadors i treballadores de la factoria de Ford a Blanquefort.
Protestes de treballadors i treballadores de la factoria de Ford a Blanquefort.

Segona decisió de Ford Europa en una setmana que pot afectar directament el futur de la planta d'Almussafes. La multinacional americana ha anunciat el tancament de la factoria de Blanquefort, a Bordeus (França) i l'acomiadament de 850 treballadors i treballadores. Fa uns dies informava del tancament del torn de nit a la factoria alemanya de Saarlouis i que retallarà 1.600 llocs de treball.

Des de CCOO, com assenyala el secretari general, José Miguel Arocas, aquestes dues notícies es viuen amb “intranquil·litat” sobretot perquè aquestes mesures són a banda del pla d'ajustos donat a conéixer el passat 2 d'octubre i que es desenvoluparà de gener a juny de 2019. 

No obstant, la notícia del tancament de la factoria de Blanquefort a l’agost de 2019 accentua la indignació dels sindicats a Ford perquè hi havia una oferta de compra de la planta que tenia el suport del govern francés però la multinacional “ha preferit tancar i deixar 850 persones al carrer que darrere tenen 850 famílies”. 

La factoria de Blanquefort és la que proveeix les caixes de canvi a la planta d'Almussafes, però José Miguel Arocas considera que l'afectació ja es deu haver estudiat i l'abastiment arribarà des d’una altra fàbrica. 

També et pot interessar