Els sindicats convoquen quatre dies de vaga del transport de mercaderies a la província d'Alacant

Denuncien que la patronal es nega a ratificar el conveni col·lectiu acordat a l’estiu, que garantia el poder adquisitiu del personal mantenint l’IPC

Diversos caps tractors en una imatge d'arxiu
Diversos caps tractors en una imatge d'arxiu / Alejandro Martínez Vélez (Europa Press)

Els sindicats CCOO i UGT han convocat quatre dies de vaga en el sector del transport de mercaderies per carretera a la província d’Alacant pel que consideren un “bloqueig” del conveni per part de la patronal Fetrama.  Els representants de les treballadores i els treballadors del transport de mercaderies per carretera estan convocats a parar els dies 23 i 24 de gener i el 6 i 7 de febrer “davant els incompliments de la patronal a la signatura del conveni col·lectiu del sector”, segons ha assenyalat aquest dimecres CCOO en un comunicat. 

El sindicat ha denunciat que després de quasi dos anys sense increments salarials, la patronal continua negant-se a ratificar l’acord que va subscriure en la mesa de negociació del conveni col·lectiu, que garantia el poder adquisitiu del personal mantenint l’IPC.

Així mateix, apunten que les empreses del sector han aconseguit subvencions al gasoil per als vehicles, així com la inclusió per llei d’una clàusula que garanteix en els seus contractes mercantils l’evolució de les tarifes vinculades al cost del gasoil. “Ells exigiren unes garanties a l’evolució dels preus que ara neguen per conveni col·lectiu a les seues plantilles. No ho permetrem”, asseguren. 

L'organització sindical ha indicat que el 25 de juliol del 2022 la patronal Fetrama i els sindicats UGT i CCOO aconseguiren un acord en la mesa de negociació que garantia el manteniment del poder adquisitiu fins a l'any 2024, i es van convocar a signar-lo el setembre, però ara denuncien que la patronal pretén incomplir l'acord “negant-se a signar un text que garantisca l'IPC".

Defenen que els sindicats han tractat per tots els mitjans de reconduir aquesta insòlita situació, però que fins ara no ha sigut possible. Consideren que la situació que està suportant el personal del sector és insostenible i els seus representants no poden continuar tolerant l'actitud irrespectuosa per part de la patronal que suposa aquest flagrant incompliment dels acords. “No hi ha major falta de respecte que l'incompliment de la paraula donada", sostenen

En la mateixa línia, assenyalen que l'evolució de l'activitat en el sector no justifica de cap manera que els treballadors hagen de renunciar al manteniment de l'IPC, més encara quan aquest està aconseguint nivells desconeguts des de feia molts anys.

També et pot interessar

stats