Els sindicats i CaixaBank tanquen l'acord sobre l'ERO

El nombre de treballadors i treballadores als quals afectarà aquest expedient es redueix a 2.023 persones.

Els sindicats i CaixaBank tanquen l\'acord sobre l\'ERO
Els sindicats i CaixaBank tanquen l'acord sobre l'ERO

La direcció de CaixaBank i els sindicats han ratificat aquest dimecres l'acord sobre l'ERO, al qual van arribar de matinada. Han acordat reduir el nombre de treballadors i treballadores als quals afectarà aquest expedient, que finalment serà, com a màxim, de 2.023 persones. Un ERO que no preveu cap eixida forçosa.

Això sí, el sindicat majoritari, Comissions Obreres, que té més del 40 per cent de la representació en l’empresa, s'ha desmarcat de l'acord, ja que rebutja incloure en el pacte la mobilitat forçosa.

L'acord arreplega una gran part de les demandes plantejades pels sindicats, com un increment de les primes per extincions i per mobilitat forçosa. I és que l'acord inclou la possibilitat de moure un empleat fins a un màxim de 75 quilòmetres per necessitats de la xarxa d'oficines, aspecte que ha motivat que Comissions Obreres s'haja desvinculat del pacte.

El col·lectiu més beneficiat és el dels treballadors de 54 anys cap amunt, que ha acceptat formar part de l'ERO de CaixaBank. Rebran el 57% del salari fins als 63 anys, més una gratificació de fins a 28.000 euros.

També et pot interessar