Els sindicats alerten de les conseqüències de la vaga d'ambulàncies

Retards de 4 i 5 hores en altes i en trasllats de pacients que necessiten tractaments específics.

La vaga afecta ja pacients que necessiten tractaments específics.
La vaga afecta ja pacients que necessiten tractaments específics. / À Punt Notícies

Els sindicats del transport sanitari de la Comunitat Valenciana alerten de les primeres conseqüències de la vaga indefinida que van convocar el 3 de juliol. Retards de quatre i cinc hores en les altes hospitalàries i en els trasllats de pacients que necessiten tractaments específics, en són algunes, segons informen els sindicats, que han avançat que no abandonaran les protestes fins que no hi haja una solució. Està previst que demà dissabte 7 de juliol els vora 1.700 treballadors i treballadores del sector es manifesten a València en defensa dels seus drets. Eixiran a les 11 hores des del carrer Misser Mascó, on està la seu de la Conselleria de Sanitat, i arribaran fins a la plaça de Manises, on està la seu de Presidència.

El coordinador de Transport Sanitari de la UGT, Javier Molina, ha explicat a À Punt Notícies que la vaga ja està afectant pacients amb patologies "serioses" que necessiten tractaments com ara diàlisis, radioteràpies o quimioteràpies, als quals "l'autoritat laboral ha donat prioritat". L'administració garanteix els serveis mínims, que arriben a ser del cent per cent en el cas de les urgències, però que han sigut criticat pels sindicats per excessius. Denuncien, a més, que l'empresa els obliga a atendre altes hospitalàries, cosa que afecta altres malalts, com els que necessiten diàlisi, per exemple i "als quals es fa esperar".

Des de dimarts passat, el personal d'ambulàncies de la Comunitat Valenciana manté una vaga indefinida amb un seguiment del 95 % en el cas de València i Alacant, i del 75 % a Castelló. Reclamen millores de les condicions laborals ja que, segons denuncien, el que cobren (uns mil euros) no es correspon amb les 12 hores de jornada laboral que fan. Per això demanen un conveni que fixe uns sous justos i unes jornades inferiors a les que fan actualment.

També et pot interessar

stats